Cine sunt mai geloși – Bărbații sau femeile?

Atât bărbații, cât și femeile suferă din gelozie. Gelozia apare atunci când într-o relație nu există destulă încredere între cei doi parteneri.

Să analizăm diferențele.

Bărbații și gelozia

  1. Gelozia poate fi prezentă la un bărbat când se simte amenințat de posibilitatea de a pierde iubita. Acest sentiment are rădăcini într-un fel de insecuritate față de el însuși sau în relațiile amoroase. 
  2. Bărbații nu sunt geloși pe o probabilitate, ci pe un fapt real: a fi tată presupune o anumită doză de incertitudine și posibilitatea nedorită de a crește copilul unui rival.
  3. Bărbații au înclinații spre furie, violență și au tendința de a se răzbuna pe celălalt bărbat care a intervenit.
  4. Caracteristici: acuzații, posesivitate, izolare de lume (pune condiții cum și când puteți socializa)
  5. Reacții: evitarea, reacții impulsive, dependența emoțională, amenințarea masculinității.

Femeile și gelozia

  1. Femeile sunt geloase numai la gândul posibilității de a se întâmpla ca partenerul lor să fie atras de altcineva, pentru că asta ar însemna mai puține resurse pentru odrasla lor.
  2. Femeile sunt mai geloase decât bărbații în fața infidelității emoționale.
  3. Printre cauze: au istoric personal de respingere în copilărie sau au experimentat trădarea în viața de adult, gelozia poate apare și datorită insecurităților personale și a stimei de sine absente. 
  4. Caracteristici: femeile devin slabe și depresive, delăsătoare, plâng continuu.
  5. Reacții: caută la telefon partenerul, izolare de alții, controlul mesajelor, hainelor, competitivă, mimică supărată.

Reacțiile variază în funcție de dependența față de partener (adevărat și în cazul femeilor, și al bărbaților), de ura față de competitor sau față de partener (mai mult bărbații), curiozitatea de a afla faptele și gândurile partenerului, criticarea propriei persoane, depresie, durere și resentiment, rușine, dorința de a te întoarce la partener, regret pentru renunțarea la planurile făcute, etc.

CONCLUZIE, gelozia este cea mai grea stare sufletească, care lasă amprente adânci pe comportamentul uman.

Gelozia nu poate fi depășită fără confruntare, înțelegere și schimbare. Învingeți-vă temerile, îndoielile, neîncrederea, problemele personale.

Ascultați și urmați sfatul înțelept al lui Kahlil Gibran:

Atunci când vă apropiați, lăsați un spațiu între voi. Lăsați vânturile celeste să danseze printre voi. Iubiți-vă, dar nu transformați iubirea într-un lanț… Iubiți-vă unul pe altul, dar nu faceți din iubire o opreliște. Umpleți-vă unul altuia cupa, dar nu beți dintr-o singură cupă”

Kahlil Gibran

Serviciile noastre pot fi oferite și on-line. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

Articol publicat în categoria Familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *