Top 7 beneficii ale schimbării

Dacă nu creezi schimbare, schimbarea te va crea.

(autor necunoscut)

Suntem adesea rezistenți la schimbări și nu ne dăm seama că schimbarea în sine este constantă. Chiar dacă îi reziști sau o eviți, aceasta va intra în viața ta oricum.

Când inițiezi singur schimbarea, este destul de ușor să te adaptezi la aceasta, deoarece este una dorită. Dar schimbările neplanificate și neașteptate sunt percepute ca negative? Ce s-ar întâmpla dacă toate modificările ar fi fost bune în mod implicit?

Personal am îmbrățișat schimbarea încă de la o vârstă fragedă! În timpul vieții mele am trăit în 4 comunități (7 case), am schimbat 4 școli și am învățat în cadrul a 4 universități, și am absolvit 2 cariere! 😊

La început este dificil și frustrant, dar după o perioadă te obișnuiești cu schimbarea atât de mult încât, dacă nu mai ții minte că erai contra sau aveai careva temeri.

Fiecare schimbare a adus schimbări atât în stilul meu de viață, în ritualurile avute, precum și în interacțiunea și comunicarea cu cei din jurul meu, în final, contribuind la formarea Personalității mele.

Dacă să-mi amintesc de localitățile în care am trăit sau trăiesc acum, pot zice că au lăsat o urmă adâncă în viața mea: amintiri frumoase din copilărie, anii de studenție, locurile unde au crescut copiii mei…

Urmează casa părintească – locul unde mirosul de plăcinte coapte cu brânză, locul unde strângi direct de pe tufă zmeura coaptă sau te trezește cântecul cocoșilor…

Fiecare schimbare legată de școlile sau universitățile unde am învățat, m-a ajutat să devin flexibilă, organizată, perseverentă și desigur LIDER.

Schimbările legate de carieră mi-au adus experiență de muncă, publicarea a 2 ghiduri de dezvoltare personală, realizări pe tărâmul psihologiei, inclusiv m-au condus la realizarea unui vis al meu – deschiderea Centrului Pozitiv.

Cu toții veți fi de acord, că Căsătoria aduce mari schimbări! Roluri noi, responsabilități noi, dar și bucurii noi, sentimente și trăiri inedite – dragoste, armonie, bucuria de a fi mamă, femeie fericită și iubită!

După o astfel de introducere, vreau să prezint cele 7 benefici ale schimbării:

1. Creșterea personală

Crești și înveți lucruri noi de fiecare dată când se schimbă ceva. Înveți lecții chiar și din schimbări care nu te-au condus acolo unde ți-ai dorit să fii.

2. Flexibilitate

Schimbările frecvente te fac să te adaptezi mai ușor la situații noi, mediul nou și oameni noi.

3. Valorile vieții

Din când în când, schimbările te fac să îți reevaluezi viața și să privești anumite lucruri dintr-o perspectivă diferită. Și atunci vei simți profunzimea valorilor tale, vei adăuga plus valoare la unele, iar pe altele le vei ajusta la noua vârstă, etapă a vieții.

4. Efectul „Bulgăre de zăpadă”

De multe ori renunțăm pentru că nu putem îndeplini sarcina dificilă de a face o schimbare imensă și imediată. Iată când micile schimbări devin extrem de valoroase. Scopurile majore cer schimbări majore și mult timp. Astfel pentru a ajunge la rezultat este nevoie de realizat mici schimbări, ele conducându-ne la Schimbarea cea Mare.

5. Puterea

Unele perioade în viața noastră sunt triste, complicate. Depășirea perioadei grele te va face mai puternic.

6. Progres

Modificările declanșează progresul. Lucrurile merg înainte și se dezvoltă datorită lor.

7. Oportunități

Acest beneficiu îmi place cel mai mult! Nu se știe niciodată ce poate aduce fiecare schimbare. Când te pornești pe un drum nou, diferit de calea ta obișnuită, te vor aștepta o mulțime de oportunități diferite. Fii sigur, că schimbările vor aduce noi alegeri pentru fericire și împlinire.

Concluzii. Schimbarea este opusul rutinei și plictiselii. Schimbarea înseamnă aventură, nou, adrenalină. Schimbările aduc în viața noastră noi începuturi și entuziasm.

Unii oamenii evită schimbările și preferă să rămână în zonele lor de confort. Și astfel viață trece pe lângă ei, nu o trăiesc – ci supraviețuiesc. Iar alții fac primul pas spre schimbare, își deschid noi uși spre o viață mai bună, spre progres, spre viitor.

Un ultim sfat de la Jim Rohn: „Dacă vreţi ca următorii cinci ani să fie mai buni decât ultimii cinci, trebuie să faceţi nişte schimbări”.

Serviciile noastre pot fi oferite și on-line. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *