Atitudinea de LIDER

Ați auzit fraza „Atitudinea este totul”?

Într-adevăr oamenii care au o atitudine pozitivă ne binedispun și ne inspiră. Iar oamenii cu atitudine negativă ne consumă energia și ne taie din motivație.

Când vine vorba de leadership, atitudinea devine cu atât mai importantă! De ce?

Răspuns: trebuie să întrevezi posibilități acolo unde alții nu o fac, să încurajezi oamenii când se simt înfrânți și să dai dovadă de devotament când ei vor să se dea bătuți.

Vreau să te gândești la următorul moment: avem libertatea de a alege zilnic ce atitudine să adoptăm în acea zi. Nu ne putem schimba trecutul. Nu putem schimba că oamenii vor acționa într-un anumit fel. Nici inevitabilul nu-l putem schimba. Singurul lucru pe care îl putem face este să acordăm coarda de care dispunem, și anume ATITUDINEA noastră. Noi suntem pe deplin stăpâni pe atitudinea noastră!

Ce este ATITUDINEA DE LIDER?

Voi menționa opinia lui John Maxwell: „dacă m-ar întreba pe mine care este cel mai important aspect din atitudinea unui lider de succes, aș spune că este vorba despre mentalitatea de tipul „FACEM ORICE ESTE NEVOIE”.

Și atunci observă, câți din anturajul tău au această atitudine productivă sau câți au atitudinea pesimistului, celui care se lamentează, care critică, victimizează, agresează???

Într-adevăr, marii lideri se dedică din plin obținerii succesului – indiferent de obstacole – și sunt dispuși să înlăture orice impediment pentru a ajuta echipa să prospere, să învingă. De fapt, câștigă toți!

Sarcina fiecărui din noi este să ne modelăm atitudinea de lider, ceea ce nu înseamnă că trebuie să fii mereu vesel, să te comporți manipulativ sau conformist.

Atitudinea unui lider trebuie să exemplifice determinare, tenacitate, concentrare, hotărâre și dedicație. Trebuie să dea dovadă de consecvență, să întrevadă posibilități și să lupte pentru obținerea victoriilor în momentele dificile.

Cum să dezvolți ATITUDINEA DE LIDER?

 1. Scapă de propria ineficiență.
 2. Treci la acțiune, ia taurul de coarne.
 3. Termină cu lamentarea. Oamenii descurcăreți știu să-și controleze emoțiile.
 4. Exprimă-ți recunoștința pentru lucrurile mici și obișnuite.
 5. Fă un efort să te pui în locul celui cu care lucrezi. Pentru a avea succes trebuie să poți vedea lucrurile din două perspective: perspectiva omului cu care lucrezi și a ta.
 6. Alimentează-ți pasiunea. Două ingrediente care ne propulsează spre succes și excelență sunt: energia și entuziasmul. Întrebare bună: „Mă pasionează ceea ce fac?”
 7. Depășește așteptările. Oferă mai mult decât ai promis. Nu te mulțumi cu punctul în care ai ajuns, ridică ștacheta mai sus, astfel crești, te valorifici, creezi noi oportunități, orizonturi.

Sarcina liderului este să inspire pe oameni să nu mai fie ineficienți și să devină mai proactivi. Te întrebi CUM?

 • Să creeze un mediu de lucru eficient, în care oamenii își rezolvă problemele;
 • Să modeleze în cadrul echipei acea atitudine de tipul „facem orice este nevoie”
 • Să pună la dispoziția angajaților trening-uri care să-i ajute să reușească;
 • Să-i facă pe angajați să se simtă prețuiți și importanți în cadrul echipei;
 • Să ofere feedback constructiv atunci când membrii echipei încearcă să facă față provocărilor;
 • Să sărbătorească succesul alături de membrii de echipă care au succese;
 • Să le ofere oamenilor provocări necesare dezvoltării și recunoscându-le meritele.

Concluzii

Atitudinea de lider este atitudinea de tipul „facem orice este nevoie”. Atitudinea de LIDER ajută să învingem obstacolele, să inspirăm pe cei din jur, să dăm dovadă de consecvență și să vedem oportunități acolo unde alții cedează. Fii LIDER!

Te invit să meditezi la următoarele 5 idei geniale ale liderilor de succes:

 • Vârfurile munților inspiră lideri, dar văile îi maturizează.” (Winston Churchill)
 • Liderul este acea persoană care reușește să scoată simplitate din dezordine, armonie din dezbinare și oportunitate din dificultate”. (Albert Einstein)
 • Înfrângere? Nu înțeleg sensul acestui cuvânt”. (Margaret Hilda Thatcher)
 • Liderii se nasc sau se fac? Aceasta este o dihotomie falsă – liderii nu se nasc, nici nu se fac. Liderii aleg să fie lideri.” (Stephen R. Covey)
 • Profesia unui lider este să crească alți lideri”. (Robin Sharma)

Serviciile noastre pot fi oferite și on-line. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *