Vântul a întâlnit o Floare frumoasă și s-a îndrăgostit de ea. În timp ce o mângâia cu tandrețe, Floarea i-a răspuns cu și mai mare dragoste, prin culoarea și aroma ei. Acest lucru nu a fost suficient pentru Vânt și el a decis: „Dacă îi dau Floarei toată puterea mea, atunci ea îmi va da […]

Vântul a întâlnit o Floare frumoasă și s-a îndrăgostit de ea. În timp ce o mângâia cu tandrețe, Floarea i-a răspuns cu și mai mare dragoste, prin culoarea și aroma ei.

Acest lucru nu a fost suficient pentru Vânt și el a decis: „Dacă îi dau Floarei toată puterea mea, atunci ea îmi va da ceva și mai mult”. Și a suflat asupra Florii cu o respirație puternică a iubirii sale. Dar, Floarea nu a putut suporta pasiunea furtunoasă și, s-a rupt.

Vântul a încercat să o ridice și să o reînvie, dar nu a reușit. Atunci s-a liniștit și a suflat asupra Florii cu o suflare blândă de dragoste. Din păcate ea se ofilea văzând cu ochii.

A strigat atunci vântul:

– Ți-am dat toată puterea iubirii mele și te-ai rupt! Se vede că nu ai avut suficientă putere de iubire pentru mine, ceea ce înseamnă că nu m-ai iubit!

Dar Floarea nu i-a răspuns nimic. Ea a murit…

Reflecții: Cel care iubește trebuie să-și amintească că dragostea nu se măsoară prin forță și pasiune, ci prin tandrețe și atitudine grijulie. Este mai bine de zece ori să te abții, decât o dată să rupi, strivești.

Fiți atenți în vorbe și fapte! Un cuvânt spus la mânie, face răni adânci! Si nici un argument ca asa sunt eu, ca tu esti de vina – nu sunt scuze pentru ele!..

Cu drag, pentru prieteni!