Au fost odată trei oameni. Fiecare dintre ei purta câte doi saci, legați de gât. Unul atârnă în față, iar celălalt – în spate. Când primul fu întrebat ce cară în saci, el a răspuns: „În sacul din spate se află toate lucrurile frumoase, făcute de prietenii mei și de familia mea. Astfel, ele îmi sunt […]

Au fost odată trei oameni. Fiecare dintre ei purta câte doi saci, legați de gât. Unul atârnă în față, iar celălalt – în spate.

Când primul fu întrebat ce cară în saci, el a răspuns: „În sacul din spate se află toate lucrurile frumoase, făcute de prietenii mei și de familia mea. Astfel, ele îmi sunt ascunse vederii. În sacul din față sunt toate lucrurile rele, care mi s-au întâmplat. Din când în când, îl deschid, scot lucrurile rele afară, le privesc și mă gândesc la ele.” Pentru că se oprea destul de des asupra lucrurilor rele, acest om nu a reușit să facă niciun progres important în viață.

Apoi, cel de-al doilea a fost întrebat despre ce ducea în sacii săi. El a răspuns: „În sacul din față sunt toate lucrurile bune pe care le-am făcut. Îmi place mult să le revăd. Așa că le scot afară destul de des, pentru a le arăta oamenilor. În sacul din spate păstrez toate greșelile mele, pe care le car tot timpul cu mine. Desigur, sunt grele. Ele îmi încetinesc mișcarea înainte, dar nu știu din ce motiv nu le pot abandona.”

Al treilea om a explicat și el ce avea în sacii săi: „Sacul din față este nemaipomenit. Acolo îmi țin gândurile pozitive despre oameni, toate binecuvântările de care m-am bucurat, toate lucrurile bune făcute de alții pentru mine. Greutatea lor nu este nicio problemă. Acest sac este la fel precum pânzele unei corăbii. Nu încetează să mă împingă înainte. Sacul din spatele meu este gol. În el nu este nimic. Chiar i-am tăiat fundul. În acest sac pun toate vorbele rele pe care le aud, despre mine sau despre alții. În cele din urmă, ele cad din sac. Astfel, nu sunt nevoit să car niciun fel de greutăți în plus.”

MORALA: Fiecare are nevoie de un sac fără fund, pentru a putea avansa și a fi fericit în viață! Alege gândurile pozitive, binecuvântările, bucuriile. Totul este în mâinile tale!