Te-ai gândit vreodată că obiceiurile tale îți influențează succesul? Dacă ai obiceiuri pozitive, atunci viața ta merge în direcția pozitivă, cu rezultate frumoase. Iar atunci când ești concentrat pe obiceiuri negative, să știi că într-o zi te vei trezi pe marginea prăpastiei nefericit, suferind și lamentându-te. Care sunt aceste 10 obiceiuri care sunt piedică în […]

Te-ai gândit vreodată că obiceiurile tale îți influențează succesul? Dacă ai obiceiuri pozitive, atunci viața ta merge în direcția pozitivă, cu rezultate frumoase. Iar atunci când ești concentrat pe obiceiuri negative, să știi că într-o zi te vei trezi pe marginea prăpastiei nefericit, suferind și lamentându-te.

Care sunt aceste 10 obiceiuri care sunt piedică în dezvoltarea ta?

  1. Nu îți ții promisiunile

Da, acesta chiar este un obicei urât. O persoană care nu respectă promisiunile devine nerespectat, ignorat și de neîncredere. Promisiunile față de prieten,  partener, copil, coleg, șef sunt la fel de importante, iar nerespectarea poate aduce pierderi grave.

  1. Alergi în loc de a merge

O viață trăită în fugă e o viață fără plăcere. Oprește-te, admiră, experimentează, bucură-te de lucrurile mărunte. Atunci când alergi, rămâi orb, surd la lucrurile mici care aduc bucurii. Învață să trăiești echilibrat, învață să planifici, stabilește pauze în timpul muncii. Fă-ți timp să întâlnești răsăritul soarelui, să admiri luna etc. 

  1. Nu îți faci timp pentru a te odihni

Această competiție de a munci mai mult decât a te odihni, este periculoasă pentru sănătate – se epuizează forțele organismului tău. De fapt dacă vei dormi, vei avea energie. Dacă în regimul zilei tale nu se atrage atenție cuvenită somnului, pregătirii pentru somn, atunci te vei îmbolnăvi! Tu vei fi cauza epuizării resurselor tale energetice! De aceea stabilește ritualul de seară și nu înlocui somnul de calitate cu medicamente. De asemenea nu uita de odihna activă, de organizarea picnicurilor cu prietenii, de plimbările la natură ș.a.

  1. Spui mai multe lucruri negative decât pozitive

Greutățile, obstacolele, dezamăgirile ne fac să ne pierdem din optimism și nici nu observăm când începem să ne concentrăm pe lucruri negative. În realitate cu cât vorbești și te gândești mai mult la ele, cu atât acestea vor deveni mai importante și mai dificil de depășit. Legea universului ne spune că atragem ceea ce gândim. Iată de ce este important să găsești lucruri pozitive și să înveți să le valorifici.

  1. Obiceiul de a te compara cu alţii.

Atunci când te compari cu alții devii dependent de opinia altora, acorzi dreptul la apreciere celuilalt, ceea ce te face mai sensibil, mai nervos. Comparațiile generează invidii, depresii, ambiții. Tu ai viaţa ta şi trebuie s-o trăieşti frumos pentru tine nu pentru alții. Găsește propriile puncte forte și dezvoltă-ți talentele. E timpul schimbării.

  1. Obiceiul de a nu finisa lucrul, de a amâna.

Tot mai mulți și mai mulți se plâng că din cauza lenei nu finisează lucrul început. De fapt pentru a-ți dezvolta puterea de voință trebuie să te disciplinezi și să te impui să termini lucrul început. Acest lucru îți va aduce satisfacție internă și noi energii. Cred că observi că această amânare te irită, te stoarce de puteri și, în final, îți scade motivația fără să observi. Deci, stabilește termen de realizare și treci imediat la acțiune. La urmă te premiezi pentru munca și efortul cel mai mare depus.

  1. Încerci să faci prea multe deodată

Există persoane care își asumă responsabilități peste puterile lor. Ei manifestă inițiativă, nu pot refuza, se implică în multe proiecte, care solicită executarea sarcinilor în aceiași perioadă. Și deoarece nu ți-ai calculat puterile, nu ai putut refuza sau te-ai crezut superman – devii supra ocupat, suprasolicitat, supraobosit. Sfatul de urmat ar fi: asumă-ți sarcini pe potriva puterilor, nu pe potriva dorințelor.

  1. Nu mai știi să te joci

Maturizarea nu înseamnă lipsă de bucurie, joacă sau râsete. Totuși sub povara grijilor, problemelor, stresurilor – ne închidem, ne izolăm, ne pierdem pe noi. Se zice că doar un copil înțelege ce înseamnă fericirea adevărată. De aceea, îți recomandăm când te simți trist sau pierdut, mergi la un teren de joacă pentru copii și privește-i cum se joacă, râd, se bucură de viață. Uneori este bine să uiți de probleme și de griji. Nu uita să te joci!

  1. Nu faci ce îți place

Unul dintre cele mai importante obiceiuri care te lasă fără energie este să faci ceea ce nu îți place. A face ceva ce-ți place este egal cu o motivație înaltă, entuziasm, interes. Recunoaște că ai greșit, că nu e visul tău și ia-o de la capăt. Niciodată nu est târziu să te recalifici, să-ți găsești acel rol în viață, să te simți omul potrivit la locul potrivit.